Το σχολείο μας

     Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 2016 με το υπ΄ αριθμών ΦΕΚ 2513/τ. Β?/12-08-2016. Αποτελούσε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των περιοχών Αιτωλίας και Ναυπακτίας που οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες αναγκάζονταν να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις είτε στο Αγρίνιο είτε στην Πάτρα για να έχουν πρόσβαση στην μάθηση.

 

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο είναι Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.A.Ε) και ιδρύθηκε με στόχο να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρος της περιοχής Ξηρομέρου ( Αστακός, Καραϊσκάκη, κ.α.) αλλά και της Ναυπακτίας.

 

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια είναι ισότιμα με τα Ειδικά Γυμνάσια και στο τέλος της Δ΄ Τάξης τίτλο απολυτηρίου Γυμνασίου και στην Ε΄ Τάξη, πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2β. Οι απόφοιτοι του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, εγγράφονται στη Β΄ Τάξη του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου (ημερησίου ή εσπερινού), κατόπιν εισήγησης του ΚΕΔΔΥ, σε ειδικότητα αντίστοιχης ομάδας προσανατολισμού.